SilverStripe website CMS

Create the web

when you don’t follow the crowd

SilverStripe CMS

Als we een nieuwe website gaan bouwen denken we niet gelijk aan een CMS als SilverStripe. Tegenwoordig hoor je dan al gauw de naam WordPress. Onze jarenlange ervaring als website ontwikkelaar die ook nog eens continue op zoek is naar het beste voor eindgebruiker en de ontwikkelaar hebben wij gewerkt met o.a Drupal, Mambo, Joomla WebsiteBaker, ModX, WordPress de ene CMS bekender dan de ander. Ervaring heeft geleerd dat ieder systeem ze eigen voor en nadelen heeft. Vandaar we in het begin bij maatwerk projecten altijd eerst goed keken naar de wensen van de klant voor o.a het beheer en de gewenste functies voordat wij een advies geven welk systeem het beste zou matchen.

SiverStripe CMS

In 2007 was daar SilverStripe


Wat is SliverStripe?


SilverStripe Framework is sinds 2007 een open source Content Management Systeem voor het beheren van websites. SliverStripe wordt veel gebruikt in gevallen waar andere systemen te kort komen. Door de opbouw van dit modulaire systeem zijn er in relatieve korte tijd complexe maatwerk applicaties te ontwikkelen. De gebruiksvriendelijkheid van dit CMS straalt ervan af hierdoor is het voor de eindgebruiker een eenvoudig te beheren website. Tekst en afbeeldingen uploaden is kinderspel het systeem is zeer snel in gebruik en wat Google zoekmachine optimalisatie SEO betreft? Doet dit systeem totaal niet onder WordPress of een ander gelijkwaardig CMS.

Waarom is SilverStripe zo onbekend?

Onbekend is een groot woord, maar SilverStripe is niet zo bekend en veel gebruikt als bijvoorbeeld WordPress waar wereldwijd nu zo’n 40% van de websites op draaien. Dit komt mede doordat gebruikers van WordPress elkaar zijn gaan volgen in het gedrag. Je kent het vast wel iedereen kent bijna wel iemand die WordPress gebruikt of gaat gebruiken dus neemt een ander het vaak automatisch ook overnemen zonder er verder over na te denken of dit echt wel het juiste CMS. Hierdoor kies je als nieuwe gebruiker niet zo snel een ander CMS als SilverStripe te kiezen. Toch raden wij dit systeem zeker ook aan en is het voor verschillende bedrijfsdoelstellingen soms een betere keuze alleen al voor de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid.

Veiligheid & Stabiliteit

Veel bekende overheidswebsites en diverse instanties in het buitenland maken gebruik van SilverStripe om de veiligheid en de performance van dit Framework te garanderen.

Voordelen van SilverStripe

  • Zeer veilig stabiel en performance
  • Uitbreidbaar door het gebruik van extra modules
  • Gebruiksvriendelijk ook voor eindgebruikers
  • Bruikbaar voor websites, webapplicaties, apps
  • No-nonsense oplossing